miercuri, 26 iulie 2017

Tarta cu zmeură și budincă de ciocolată

      Aveam lapte în frigider și nu știam cum să scap de el și îmi era frică să nu se strice.
     Deci după îndelungi site-uri cu prăjituri căutate m-am hotărât la o tarta. Andi tocmai achiziționase doua budinci una de ciocolată și una de vanilie. Hmm cu ce ar merge? Păi tot mai sunt pe piață zmeurici, așa că de ce nu...
     Am mai luat un pachet de unt, faina, lapte, ouă, zahar. Praf de copt aveam acasă.
     Să purcedem. Pentru aluat am pus:
- un pachet de unt 200 grame
- faină 25 linguri
- zahăr 2-3 linguri
- 2 plicuri de zahăr vaninilat
- un ou
- o cană de lapte
- un pliculeț de praf de copt
- o lingură de iaurt

     Întâi am bătut bine untul până iese apa sau se facem mai cremă, am adăugat apoi oul și după ce compoziția s-a făcut ca o maioneza am pus zahărul și zahărul vaninilat. Praful de copt l-am stins în lapte și și-a ocupat locul în castron, după care l-a urmat iaurtul, apoi faina ploaie. Am amestecat până s-a format aluatul și apoi am dat la rece o oră.
     Scot aluatul, îl așez în tavă și apoi la cuptor cam o oră și jumate. Trebuie urmărită până se rumenește, depinde foarte mult și de cuptor.
     Cat tarta este în cuptor facem budinca conform rețetei...
     Când tarta este aproape gata pun budinca, și apoi am mai dat la cuptor, cu tot cu zmeurică și un pic de praf de zahăr cu aromă de vanilie.
     Încă 10 minute și apoi la răcit cu pudra de zahar pe ea.
     Concluzie: absolut delicioasă, dar trebuia mai multă aromă în aluat (un pic de esență de rom, esență de vanilie sau ceva asemănător) și poate ar fi mers ceva extra-arome și în budincă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Jurnal culinar

Un produs Blogger.

Formulir Kontak

Nume

E-mail *

Mesaj *

Newsletter

Author